Znamenitosti

Zadar – stara gradska jezgra

Zadar – stara gradska jezgra

Zadar je sjajan primjer izuzetno očuvane stare gradske jezgre. Osim malih pitoresknih ulica koje sijeku glavnu ulicu na Poluotoku, Kalelargu, pronaći ćete i brojne predromaničke crkve, muzeje, ostatke rimskih građevina. Nakon razgledavanja znamenitosti, odmorite u nekom od brojnih zadarskih kafića te, ako ste raspoloženi, porazgovarajte s nekim od mještana. Više od svega Zadrani vole „ćakule“ uz kavu na suncu!

Orgulje

Morske orgulje pravo su zadarsko arhitektonsko čudo. Osmislio ih je arhitekt Nikola Bašić, a posebne su po tome što snagu mora pretvaraju u glazbu. Nalaze se u starom dijelu grada Zadra, na Poluotoku, na samom kraju šetnice zvane Riva. Sjednite i slušajte kako zvuči more, udahnite svježi morski zrak i uživajte u jednom od najljepših zalazaka sunca za na to, najboljoj lokaciji na Poluotoku!

Orgulje
Muzej iluzija Zadar

Muzej iluzija

Inovativan koncept Muzeja iluzija odnedavno se može pronaći i u gradu Zadru! Ako želite neuobičajeno muzejsko iskustvo, Muzej iluzija, smješten na zadarskim bedemima, mogao bi oduševiti i male i velike! Kroz zabavne i atraktivne varke, naučit ćete mnogo o percepciji, ljudskom mozgu i znanosti iza toga. Moći ćete bolje razumjeti zašto vaše oči vide stvari koje mozak ne razumije, stoji na stranici muzeja kojeg svakako vrijedi posjetiti!

Izvor: Arhiva Muzeja iluzija

Kneževa palača

Prema povijesnim nalazima, prostor Kneževe palače bio je naseljen još od rimskih vremena. Od tada do danas, palača se nekoliko puta obnavljala, a nakon Drugog svjetskog rata obogaćivala je kulturni centar grada Zadra, kao što to čini i danas, pet godina nakon svoje zadnje velike obnove. U njoj se nalaze koncertna dvorana nazvana prema jednom od najvećih hrvatskih skladatelja Blagoju Bersi, ali i izložbeni prostori u kojima uvijek možete pronaći zanimljive izložbe.

Izvor: Arhiva Kneževe palače

Kneževa palača
zadarska sfinga 2

Iako je ponešto dislocirana, zadarsku Sfingu, dašak Egipta u dalmatinskom gradu svakako vrijedi vidjeti i po mogućnosti dotaknuti – kažu da donosi sreću u ljubavi! Sagradio ju je poznati zadarski umjetnik i konzervator Giovanni Smirich u čast preminuloj mu supruzi. Sfinga se nalazi u kvartu Brodarica, u pomalo zapuštenom perivoju vile Atilia. Uskoro je u planu obnavljanje tog važnog spomenika ljubavi i kulture koje će, vjerujemo, romantičnom gradu kao što je Zadar, savršeno pristajati!

Fotografija: Filip Brala 

Grad Nin

Na samo petnaestak minuta vožnje od grada Zadra krije se prekrasni, kraljevski grad Nin. Iako površinom mnogo manji od Zadra, Nin nudi iznimno mnogo toga. Od prekrasne arhitekture gradske jezgre, muzeja, kipa Grgura Ninskoga kome morate dotaknuti palac (legenda kaže da vam donosi sreću) do očaravajućih pješčanih plaža. Najpoznatija takva plaža, s koje se pruža fantastičan pogled na planinu Velebit je Kraljičina plaža. Nazvana je tako prema kraljici hrvatskog kralja Tomislava koja se tamo opuštala od stresnog života na dvoru. Osim toga, Nin je proglašen jednom od najromantičnijih europskih destinacija, a posebno ga vrijedi posjetiti ljeti kada se tamo održavaju i brojna romantična događanja!

Grad Nin

Pretraži

Check-in:

Check-out:

[string_chosen_admin_search_type]

Number of accommodation:

Adults:

Children:

 

 

Pretraživanje...

×
Accommodation 1

Accommodation 2

Accommodation 3

Accommodation 4

Accommodation 5